Cinkotai Baptista Gyülekezet

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


Közösségünk logoja, jelképe egy egyvonalas ábra, amellyel egyszerûen igyekeztünk kifejezni egy befogadó házat, ahol Jézus van a középpontban.
Szeretnénk felismerhetően és hűségesen szolgálni Istenünket!
Mi személy szerint különbözőek vagyunk a gyülekezeten belül, nagyrészt középkorúak, vagy idősebbek, de vannak közöttünk fiatalok is. Sokfelől érkeztünk ide, különbözõ véleményekkel és tapasztalatokkal, de Isten eggyé tesz minket! Jézus Krisztus összetart bennünket!

Mint evangéliumi szabadegyházak, valljuk az önkéntes és tevékeny gyülekezeti tagság elvét. Mint protestáns felekezet, jó testvéri kapcsolatunk van a reformáció egyházaival. A keresztyénség egészébe való beilleszkedésünket példázza, hogy mi is valljuk az apostoli hitvallásban megfogalmazott alapvetõ hitigazságokat.Mint baptisták, szeretnénk Isten segítségével a hitüket komolyan vevõ, gyakorló keresztyének lenni. Ragaszkodunk a Szentírás igazságaihoz. Fontos számunkra a megtérés evangéliumának hirdetése és a szabad államban szabad egyház eszméje.A lelkiismereti és vallásszabadság hívei vagyunk.
A Cinkotai Baptista Gyülekezet a Magyarországi Baptista Egyház egyik közössége a kisebbek között. A Csömöri Baptista Gyülekezettel tartozik egy körzetbe, ami azt jelenti, hogy a két gyülekezetnek egy lelkipásztora van, illetve közös alkalmakat tartunk, közösen szolgálunk. A baptista misszió kb. 150 éve indult Magyarországon, gyülekezetünk pedig 1924-ben indult útjára. A világon több mint 100 millió baptista hittestvérünk van.
Lelkipásztorunk Eszes Zoltán. 
Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük gyülekezetünk honlapján!

Célunk, hogy a közösségünkkel kapcsolatos információk ilyen formában is megismerhetõk, elérhetõk legyenek.
Szeretnénk bátorítani, hogy alkosson személyes tapasztalaton alapuló véleményt rólunk, és látogassa meg alkalmainkat. Ha esetleg még nem járt baptista gyülekezetben eddig, akkor éljen most a lehetõséggel. Hozza el családját, ismerje meg a fõváros XVI. kerületének egyik baptista közösségét. Hívjuk és várjuk alkalmainkra!

Tisztelettel
a találkozás reményében:
Mihály Sándor 

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz